Let Kampvogns-eskadron / Bornholms Værn kører igen!

Så er det vist på tide med endnu en opdatering.

Arbejdet med Bornholms Værn skrider godt fremad. Et stort gennembrud her var at få adgang til Forsvarets Biblioteks samling af Organisationsskemaer, hvilket gjorde det muligt præcist at kortlægge udviklingen i våben, materiel og udrustning. En ting der endnu mangler er billeder. Jeg har forgæves forsøgt at finde det billedarkiv som var tilknyttet Bornholms Værns tjenestestedsblad “Griffen”. Det er ikke bevaret i Rigsarkivet og ser heller ikke ud til at findes på Almegårds Kaserne. Det er muligt at et af Bornholms Museer har overtaget det. Hvis der er nogen der har en ide om hvor arkivet kunne være henne, må de gerne skrive.

Tryk på billedet for at komme videre til siden om den Lette Kampvognseskadron 1960-1991:

M41-DK1. I brug ved Bornholms Værn 1987-1999. Copyright: Forsvarsgalleriet.dk

For at få et hurtigt overblik kan den opdaterede Sitemap med fordel bruges: http://www.baltap.dk/baltap/Sitemap.html

En anden bonus ved at kikke ORG-skemaer på Forsvarets Bibliotek har været, at jeg nu endelig har et komplet billede over hvilke enheder der havde hvilke kampvogne/panserjagere og hvor mange de havde. Som en følge heraf, er artiklen om det Danske Panservåbens mulige Udvikling 1990-2014 blevet opdateret

Som altid kan man tilmelde sig RSS og derved få en mail hver gang jeg poster en opdatering om, at jeg har lavet noget nyt på siden

Om Rune Holmeå Iversen

mag.art. i Historie og Forhistorisk Arkæologi. Forfatter, Formidler, Forsker.
Dette indlæg blev udgivet i Opdateringer og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Let Kampvogns-eskadron / Bornholms Værn kører igen!

 1. Jørgen Kauling skriver:

  Forsøg at kontakte tidl. oversergent Rasmussen, som i mange år var en del af Griffen, find ham på facebook “SOLDAT før/nu på Bornholm” Preben Kruse Rasmussen – det ville være besynderligt hvis han ikke har det komplette arkiv.

  • Kære Jørgen

   Mange tak for din kommentar.

   Jeg har allerede været i kontakt med OSG Rasmussen og er ved at udarbejde en liste over de billeder jeg godt kunne tænke mig at få kopier af. Desværre har arbejdet med BV og denne hjemmeside dog ligget lidt stille på det seneste på grund af arbejdspres. Jeg håber dog på at kunne skrive lidt i løbet af sommeren, idet jeg har en masse materiale om Kampgruppen liggende i halvfærdig form. Senere kommer så de faglige enheder samt alle mobiliseringsenhederne.

   Det ser dog stadig ud som om mange af de ældre billeder fra 60´erne ikke er til at finde, men det er muligt nogle af dem er bevaret i Bornholms Museums arkiver (de har et fint foto fra dengang i 1960´erne hvor BV´s Infanteribataljoner var normeret med cykler på deres hjemmeside), så det kunne muligvis være værd at prøve her.

   Hvis du har yderligere kommentarer er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive.

   Med venlig hilsen
   Rune H. Iversen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.