Bornholm, Bornholm!

Så er det vist på tide med lidt nyt efter 6 måneders moratorium.

Jeg har i den forløbne tid taget de første spadestik til en fremstilling af landforsvaret på Bornholm i perioden 1973 til 1991. Styrkens struktur i krig og fred, udrustning, uddannelsesstruktur samt indkaldelsesfrekvens vil også blive behandlet i det omfang det lader sig gøre. Dette vil så blive sammenlignet med den sandsynlige trussel fra Warszawapagten, samt de muligheder og begrænsninger som øens terræn frembød.

En anden grund til at siden har ligget stille i så lang tid er, at jeg brugte ca. 1 måned på et meget givtigt stabskursus i militærhistorie ved Forsvarsakademiet, hvor jeg har knyttet kontakt til nogen af landets fremmeste militærhistorikere.

Min fremstilling af Bornholms Værn burde være online i løbet af august.

Om Rune Holmeå Iversen

mag.art. i Historie og Forhistorisk Arkæologi. Forfatter, Formidler, Forsker.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Opdateringer og tagget . Bogmærk permalinket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.